Cannabis
Hampetidende
ℹ️ | 📊 fredag, 19. juli, 2024
FeedbackGiv feedback


Danmark har ratificeret en række internationale konventioner i forbindelse med Den Europæiske Union (EU) og De Forenede Nationer (FN)

Mange peger på den amerikanske ‘Marijuana Tax Act’ i 1937 og Harry Anslinger som arkitekten bag den internationale forbudspolitik. Egypten marcherede dog som det første land frem med ideen om at også Cannabis burde omfattes af international regulering, det skete allerede til en konference i Genève i 19251 . Snart herefter i 19282 blev Cannabis forbudt ved lov i hele Storbritannien, ifølge BBC overbeviste en egyptisk delegeret myndighederne om at cannabis var en trussel mod samfundet og lige så farligt som opium. Faktisk forbød Egypten dyrkning og brug af cannabis allerede i året 1870.3

I årene efter den britiske lovgivning blev flere lande påvirket af den voksende internationale konsensus om behovet for at kontrollere cannabis. I 1930’erne, begyndte mange europæiske lande at implementere lignende love som følge af internationale aftaler og den stigende frygt for cannabis’ indflydelse på offentlig sundhed og sikkerhed.

Principielt har Danmark været forpligtet til at regulere cannabis siden 5. juni 1936 pga. internationale konventioner.

Information | Statistik | Discord

Scroll to Top